Ahad, 9 September 2012

Penawar Kanser




 

Perbezaan makanan kita hari ini dengan beratus-ratus tahun dahulu, manusia hari ini telah menukarkan sumber makanan yang kaya dengan Nitrilosides (B17) seperti gandum yang menggantikan millet, Binatang peliharaan yang satu ketika dahulu diberi makanan seperti rumput yang kaya dengan B17 sekarang ini telah diberi makanan serta suntikan hormon untuk mengemukkan tanpa mengira khasiat atau kesan sampingan kepada binatang malahan kepada manusia yang memakan dan meminum susu dari binatang tersebut. Hari ini penyakit kanser semakin menular hinggakan 1 dari 4 orang dari manusia di muka bumi ini menghidap penyakit kanser. Ini tidak lain dari pencemaran Udara, makanan serta air yang semakin berkimia.

Kajian tentang perubatan modern hari ini mengkaji dan menyelidik kaedah perubatan yang songsang dan menyalahi hukum alam. Sepatutnya mereka mengkaji tumbuhan alam dan pemakanan makanan yang boleh melawan penyakit kanser dari mencari dan mencipta dadah untuk membunuh kanser. Mereka akan gagal dan yang lebih teruk, penderitaan dan kematian yang bertambah walaupun mesin, ubatan serta kajian tentang kanser ini memberi pendapatan yang begitu lumayan (melebihi US200,000 kos untuk seorang pesakit dari hari pertama dikesan kanser hingga ke saat kematian) untuk badan dan pihak tertentu.

Kesihatan tubuh badan dapat dikekalkan jika komponen-komponen dan elemen tertenttu diberikan iaitu, Oksigen, Nutrisi, Enzim, Mineral, Asid Amino dan lain-lain bahan kimia semulajadi dari makanan harian. Kemungkinan rawatan sebenar untuk pesakit kanser (yang paling mudah) ialah dengan mengamalkan diet yang mengangungi protein sayuran (bukan binatang) dan banyak makanan segar yang mentah, kaya dengan “Nitrilosides” - Nit-ri–lo-said (Laterail, Amygdalin atau B17)

Rakyat Jepun walaupun mempunyai kepadatan sama dengan rakyat Amerika tetapi peratus penghidap kanser amat rendah, Kaum Eskimo pula di Antartika, Kaum Hunza, Kaum Red Indian, Orang Asli di serata pulusuk dunia malah binatang di hutan-hutan bebas dari penyakit kanser, apabila dibuat kajian bahawa mereka ini sihat dan berusia lanjut disebabkan faktor pemakanan mereka yang mengamalkan sumber asli, kaya dengan B17.
 


 
Sebagaimana biji-bijian yang lain Biji Aprikot amat berkhasiat dan ia adalah makanan kaum Hunza dipendalaman yang bebas dari kanser, sihat, lanjut usia sehingga lebih 120 tahun. Antara nutrient yang banyak terdapat pada biji aprikot ialah enzim Amygdalin atau Laetrile atau disebut Vitamin B17. Tugas B17 ini hanyalah memusnahkan sel asing dan mengeluarkannya melalui pembuangan air.

B17 terdapat dalam banyak makanan, malangnya tabiat pemakanan kita hari ini di negara membangun telah mengenepikan dan mengurangkan penggunaan B17 yang rasanya agak pahit. Sebagai contoh masyarakat yang mengamalkan pemakanan tradisi ini dikatakan bebas dari kanser kerana makanan mereka kaya dengan B17.

Selain dari biji aprikot, bijirin lain ialah Almond pahit, pie apple, biji buah anggor, millet (yang sekarang ini digantikan dengan gandum yang kurang B17), broad beans, sengkuang, Oren, ubi kayu, kacang hijau, keledek, buah betik , B17 juga terdapat didalam sesetengah rumput seperti wheat grass, johnson, tunas dan southen.

B17 pertama kali di ektrak dan diberi nama 100 tahun dahulu malah telahpun didaftarkan didalam pharmacological sebagai ubatan tidak bertoksin, tetapi terdapat racun yang terperangkap yang dinamakan Cyanide seperti garam harian yang mempunyai sodium tetapi tidak merosakkan tisu manusia, Ia tidak beracun seperti garam dan gula yang kita makan hari ini.

Kebiasaan sistem pertahan tubuh mampu menghalang dan menghapuskan sel kanser ini tetapi semasa berlaku stress atau sakit, maka sistem pertahanan tidak berupaya melawan mereka.

B17 akan hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal dalam badan manusia termasuk sel kanser, tumor, jerawat atau pun buasir. Enzim yang terdapat dalam sel kanser dapat membuka kunci amygdalin maka terhasillah dan tindakbalas metabolik badan yang berkanser dan cyanide tersebut memasuki aliran darah. Maka secara semulajadi akan dineutralkan oleh hati.

Hati (liver) bekerja dengan lebih kuat jika terdapat ada unsur toksin dalam badan, sehingga kesan yang dapat dilihat ialah kerosakan hati akibat penghasilan toksin dalam badan, tetapi bukan kerosakan dari kanser. Jika tubuh terlalu banyak toksin dan tidak dapat keluar dari badan besar kemungkinan akan mengidap kanser hati pula.

sumber  :    http//www.anticancerinfo.co.uk/why.htm.

 
Penawar Kanser

How can you beat cancer, i.e. cure it, or prevent yourself or anyone you know from every having a cancer issue? Back in the 1950's Dr. Ernst Krebbs, Jr. discovered Vitamin B17 and how it could cure cancer. It was used in those days on a very limited basis as the doctors would not use it since it was not FDA approved! Now fast forward to the late 1970's when G. Edward Griffin published his book "World Without Cancer"! This book told the real story about the massive cover-up that was going on with the FDA and the AMA ( American Medical Association ). It also explained exactly how you can treat yourself with apricot seeds and Vitamin B17 to stop or prevent cancer. Why do you think the FDA tried to get the book banned? Did you know that some cancer drugs cost 15 cents to make and sell for $100 or more? Watch "World Without Cancer" video and...download "The Miracle Mineral Book" Part 1 and...get the "Ultimate One Page Cancer Report" all Free by clicking the next link.


 

An 80-year old cancer discovery from Canada that still works great!

I have a quick cancer history lesson you will probably never hear about on the news. Essiac Tea was discovered by Renee Caisse (1888-1978). By 1922, she had discovered that four herbs mixed together and then brewed as a tea had reported very beneficial effects on cancer.

Renee Caisee was a Cancer Nurse in Canada. She learned of the tea from an ancient Canadian Ojibwa Indian. Because the FDA prohibits people from explaining how it may be beneficial to you by detoxification
you may have never heard about it. However this tea has been used continuously with tens of thousands of individuals consuming it for the last 80 + years successfully against cancer. So what exactly is this tea?...

The herbs that are in the Essiac Tea are: burdock root, slippery elm, sorrel, and Turkey (Indian) rhubarb.

The tea has been tested at Memorial Sloan-Kettering, the U.S. National Cancer Institute in the 1970's with positive results. We have the fresh herbs packaged and provide the product in kit form with its own cloth bag to brew your tea. One order makes two gallons which should last you for one month.

It is suggested you brew all the herbs at one time, then take one-half of the liquid, approximately one gallon, and freeze it to keep it fresh while you consume the first gallon.

Order from our repeat customer discount site at:


This email is to help you know how cancer works and how you can stop it! In our bodies we have millions of cells that replicate every day. This replication process makes us prone to developing cancer cells in some cases. Now for a little techy stuff. Each strand of DNA has 4 letters in its code.  A, G, C and T and when a cell replicates, it may not make an exact copy.

Think of it like you are making copies on a copy machine, and each time you use the previous copy to make a new copy. Eventually the copy you are currently making is all fuzzy because the ink is not as full as it should be and the copies get hard to read. This is similar to what is happening within our bodies right now. If a copy gets messed up enough, it may not be able to reproduce a readable copy. This bad copy is similar to a cancer cell in our bodies.

To make a long story short, there is a gene that has been named P53. Its purpose is to manage and control all these copies but, it needs nutrients (ink, if you will) to do this. There are many vitamins and minerals our bodies need to reproduce these cells correctly and they are supposed to be in our food. One reason they are not in our food is because the way we grow our fruits and vegetables as well as our animals today. Chemicals are used to grow our food and many nutrients are taken from our food when the food is modified or processed.

For example if you have vitamin B15 in your diet and direct sunlight hits your skin it will absorb 10,000 unit of Vitamin D. Many people think the sun is bad for them but the fact is the imbalance of nutrients in our bodies is what is harmful. Then to top it off we are taught to put sunscreen (loaded with chemicals) on our skin which bakes in and blocks the vitamin D from being absorbed and causes even more problems. Another very important vitamin, which prevents cancer from ever getting started is Vitamin B17. This vitamin is very powerful and you can watch a free video about it right now by clicking the next link...
http://ecuadoremail.net/click.html?x=a62b&lc=FAvC&mc=BF&s=tZvZm&y=A&


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.