Ahad, 9 Oktober 2011

Islam Bukan Pengganas

Bukti dari Al Quran : Islam bukan Pengganas

Surah 6,  Ayat 108 : Janganlah kamu cerca yang mereka sembah, selain daripada Allah, nanti mereka mencerca Allah pula dengan aniaya, tanpa ilmu pengetahuan.

Surah 7,  Ayat 74 : Ingatlah akan nikmat Allah, dan jangan kamu membuat kebinasaan di muka bumi sebagai orang-orang jahat.

Surah 7,  Ayat 85 : Sempurnakanlah sukatan dan timbangan dan janganlah kamu kurangkan hak manusia dan jangan pula berbuat kebinasaan di muka bumi sesudah baiknya.

Surah 8,  Ayat 61 : Jikalau mereka cenderung kepada perdamaian, hendaklah engkau cenderung pula, serta bertawakkallah kepada Allah. Sungguh dia Maha mendengar lagi Maha mengetahui. 

Surah 9,  Ayat 6 : Jika seseorang diantara orang2 musyrik minta perlindungan kepadamu, hendaklah engkau perlindungi, sehingga dia mendengar perkataan Allah, kemudian sampaikanlah dia ke tempat keamanannya (negerinya). Demikian itu kerana mereka satu kaum yang tiada mengetahui.

Surah 9,  Ayat 7 : Maka selama mereka lurus terhadap kamu, hendaklah kamu lurus pula terhadap mereka. Sesungguhnya Allah mengasihi orang2 yang taqwa.

Sesungguhnya Pengeboman Twin Tower 11 September adalah adengan sandiwara Mat Salleh Si orang putih bagi menghalal penjajahan ke Irak, Iran Afganistan dsbnya bagi mengaut hasil mahsul negara yang dijajah.  Jadi siapakah yang sebenarnya pengganas?

Tiada ulasan:

Catat Komen

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.